donderdag 18 april 2013

Katerpiesvrij Luchten

Wij hebben een oude krakkemikkig stenen schuurtje, als het regent dan loopt te regen onder de deur door naar binnen toe en staan de plassen water soms op het beton. Dan is het handig dat je bij droog, zonnig weer lekker een deur open kan zetten om de boel lekker te laten luchten. In het verleden heeft dat tot gevolg gehad dat we onaangenaam werden verrast door de doordringende lucht van ongecastreerde kater pies. Die hadden hun kans waargenomen om naar binnen te gaan en lekker links en rechts hun geurvlaggen achter te laten.
Hier moest iets op verzonnen worden....

Dit is het resultaat...Wij hebben een los hekje gemaakt van een stukje gaas en een vuurwerk houtje. Het gaas hebben we met van die vuilniszakken ijzerdraadjes bevestigd aan het houten latje. De ene kant van het latje rust op de haak waar de klink van deur in rust en aan de andere kant hebben we een L vormig haakje in de muur geschroefd waar het houtje in past.
Als je naar binnen wilt til je gewoon even het " hekje" uit de haken, dat is zo gebeurt. Als wij het niet nodig hebben dan hangen wij het aan een spijker in de schuur.
Het houtje is al een keer gebroken, we zouden het houtje vervangen maar hebben het " zolang" hersteld met.... zwart wonder plakband!
O ja, soms zetten we een emmer tegen de onderkant om het gaas tegen de opening gedrukt te houden zodat katers er niet tussendoor kunnen glippen. Een hele fanatieke kater zou er vast langs kunnen komen maar het is ons nog nooit overkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten