zondag 14 juli 2013

Nog Een Huismiddel Tegen Muggenbulten

Hier heb ik al twee " behandelingen" tegen muggenbulten uitgelegd en afgelopen week las ik er nog eentje op twitter. Ik wil even waarschuwen dat deze methode niet geschikt is voor jonge kinderen en het een methode is om bij jezelf toe te passen tenzij je van SM houdt en graag pijn toedient/ervaart.
Het idee is om een hete lepel op de muggenbult te houden zodat de eiwitten in het spul wat de jeuk veroorzaakt stollen en geen jeuk meer veroorzaken.
Ik heb eerst lopen verzinnen hoe ik een lepel kon verhitten. In een gasvlam houden leek me niet zo´n goed idee. Toen bedacht ik dat ik hem in een mok met kokend water kon doen en daarna gebruiken. De lepel zou dan nooit warmer worden dan honderd graden.
Gisterenavond ontdekte ik een verse muggenbultIn het begin kon ik er goed afblijven maar ik merkte vanmorgen dat het toch wel verleidelijk was om er aan te gaan zitten krabben en dat dat het alleen maar erger maakte. Dus voordat het een bloedbad werd besloot ik die tip te proberen.
Ik heb een klein lepeltje genomen. Ik had een advocaat lepeltje gevonden maar een kleine theelepel kan ook. Ik heb water gekookt, de lepel er seconden of tien schat ik was vergeten een stopwatch erbij te pakken en toen heb ik hem uit het water gehaald en op mijn huid gehouden...... ik denk dat honderd graden iéts teveel van het goede is... het deed toch wel erg veel pijn arme heksen vroeger.
Ik heb toen even gewacht en het weer geprobeerd en er toen wat langer op gehouden en ik moet bekennen, het jeukt niet meer. Ik moet natuurlijk nog even afwachten of het goed blijft gaan maar het was al een aantal uren geleden. MAAR wees voorzichtige! Je wilt niet dat het middel erger is dan de kwaal!
De foto is trouwens van ná de " behandeling".

Update:
's avonds begon de bult toch weer te jeuken. Ik heb er toen maar wat tandpasta opgesmeerd.
Misschien is deze tip toch wel handig voor muggenbulten op onbedekte delen. je hoeft dan niet met zichtbare witte plekken van de tandpasta rond te lopen en mensen zullen niet denken dat je met je cocaïne geknoeid heb als je bedekt ben met plekken met paracetamol poeder zoals ik in mijn eerder tips beschreef.

4 opmerkingen:

 1. Het kan veel makkelijker: zet een heet thee- of koffiekopje tegen de bult aan, zolang je kunt verdragen. Jeuk weg voor lange tijd! En je kunt dit overal toepassen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat kan ook! Ik dacht alleen dat ik met een theelepel wat precieser de juiste plek kon raken.

   Verwijderen
 2. Nog een klein tipje: een beetje amoniac op een wattenschijfje en even tegen de muggenbult aanhouden. De jeuk is definitief weg. Werkt ook bij wespenbeten, brandnetels e.d. (wel even opletten dat de beet nog niet opengekrapt is, anders bijt het in de wond)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt! Dat deed mijn oma vroeger ook maar ik dacht," je hebt vaker een hete lepel bij de hand dan een fles amoniak. Dat van dat bijten klopt ook :-)

   Verwijderen