zaterdag 6 juli 2013

Spijkerbroek Inkorten

Manlief heeft een heel minimalistische garderobe. Dat heeft ook zijn nadelen.. onlangs waren twee van zijn drie spijkerbroeken helemaal op, de ene scheur na de andere viel erin. Er viel niet tegenaan te repareren dus was het tijd voor een nieuwe. Ik vroeg aan dochterlief of zij er niet een paar kon kopen want zij woont in een plaats met winkels! maar het bleek dat de winkel waar ze het merk verkochten dat manlief altijd droeg failliet was. Ik hoop niet dat ik daar de oorzaak van ben met al dat gerepareer wat ik doe... Toen ben ik in het volgende dorp gaan vragen in een kledingzaak maar daar begon de prijs bij 69,75 euro wat mij te ver gaat. Dan maar even bij een doe het zelf zaak gekeken en die hadden het merk van manlief en ook de juiste taille maat maar de juiste lengte maat hadden ze niet. Ik moest 32 hebben en ze hadden alleen 34 of langer. Nou vind ik dat heel wonderlijk... manlief heeft een lengte van  1.86,5 cm ik weet niet of hij al is begonnen met krimpen, hij wordt al een daagje ouder dus echt niet de kleinste maar dan vraag ik me af voor wie die maat 36 zijn? Misschien steltlopers?
Ik heb de broek toch maar gekocht maar hij moest dus ingekort worden.
Vandaag was het zover. Ik heb hem de broek eerst aan laten trekken en toen één broekspijp naar buiten omgeslagen op de juiste lengte ( dat blijft beter zitten)



Daarna heb ik op de vouw een paar spelden erin gespeld voor de juiste lengte



Daarna heb ik de vouw losgemaakt en de broekspijp weer lang gemaakt




Toen heb ik de broekspijp afgeknipt er rekening mee houdend dat er nog een zoompje aan moet komen



Daarna heb ik de broek zo neergelegd dat beide broekspijpen op elkaar lagen. Ik heb ook het stukje wat ik er afgeknipt heb er even bij gelegd om te kijken of het klopte.



Toen heb ik de andere broekspijp op dezelfde lengte afgeknipt



Ik heb mijn jeans naalden gepakt en er eentje in de machine gedaan en ook het juiste kleur garen gepakt



Daarna heb ik de randen gezigzagd tegen het rafelen



Als laatste heb ik de stof naar binnen geslagen en met wat speldjes vastgezet en het zoompje genaaid.
Ik moet eerlijk bekennen dat de laatste foto in scene gezet is. Ik was al klaar toen ik bedacht dat ik vergeten was een foto te maken.
Wees bij het naaien van het zoompje extra voorzichtig bij het naaien over de dikke naden aan de zijkant. Als je teveel snelheid hebt zou het zomaar kunnen dat je naald afbreekt en dat is zonde.

Er zijn vast heel veel andere manieren om een broek korter te maken maar zo heb ik het vandaag gedaan.
Manlief heeft weer een goede broek en een werkbroek en nog een zwarte spijkerbroek voor trouwerijen en begrafenissen dus hij kan weer even vooruit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten