maandag 17 februari 2014

Ontdek je passie!

Ik was tijdens het schilderen van die bijkeukenmuur aan het mijmeren over mijn " badkamer" en of en hoe het ooit mogelijk zou zijn om er een "echt" bad in de krijgen toen ik een idee kreeg voor een ( nog te schrijven blogje). Zodra ik de kans kreeg ben ik gaan googlen naar een toepasselijke afbeelding. Ik ben toen gestuit op allerlei fantastische afbeeldingen waar mijn hart sneller van ging kloppen en ook mijn ademhaling van versnelde ( ik zat nog net niet te kwijlen ;-))
Dit zijn er een stel

Ik voel een nieuwe hobby op komen zetten! 

Ik heb nog een doos oude scherven staan ( deels verzameld door mijn moeder die er " ooit" wat mee wilde doen) en ik zou rommelmarkten af kunnen gaan ( alsof ik dat sowieso niet doe ;-)) opzoek naar allerlei bruikbare dingen om er in te verwerken. Er is natuurlijk van alles tekoop op dat gebied maar wat ik ervan gezien heb was niet bepaald goedkoop.

Mijn moeder zei ooit tegen me," jij doet alles wat ik had willen doen! " Ze heeft een blauwe maandag op yoga gezeten, en een klein beginnetje gemaakt met poppenhuizen en een klein stukje patchwork gemaakt en dus ook die scherven gespaard... Mijn opa vertelde dat ze ook nog piano speelde en zeilde en schminkte en talloze andere dingen gedaan heeft al was het allemaal maar voor heel even. Ze is zelfs heel even "katholiek" geweest als kind ( ze had wel zin in zo'n witte communie jurk)  Mijn opa had het grootste probleem met die piano... Ze woonden boven een garage en hij had enorme moeite gedaan om hem de trap op te krijgen....drie maanden later had ze het wel gehad met die piano en kon hij weer naar beneden !

Hier een foto van de scherven


Regelmatig komen er scherven bij. Niet omdat ik van alles uit mijn handen laat vallen maar omdat ik ze tijdens het tuinieren tegenkom. Als kind wilde ik graag archeologe worden ( dat was tussen modeontwerpster en etaleuse door) dus bij elk scherfje vraag ik me af waar het van was en van wie het was en hoe oud het is. Heel intrigerend! Ik ben benieuwd of er ooit van komt om er iets van te maken... De tijd zal het leren...

6 opmerkingen:

 1. whaha leuk verhaal over je moeder, maak jij wel dingen af, of schuif je ze ook door naar de volgende generatie? :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik maak dingen ( uiteindelijk ) af maar ik heb wel voorraad om door te schuiven ;-)

   Verwijderen
 2. Mooi he, die mozaïeken... Ooit ga ik die ook nog een keerjte maken... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Schitterend he! Ik heb wel eens gedacht om een workshop te volgen maar ik heb tijd nodig om ideetjes uit te broeden en eer ik weet wat ik ga maken is de tijd om! Dat had ik met een workshop tassenpimpen. Thuis heb ik alles eraf gehaald en ben ik overnieuw begonnen!

   Verwijderen
 3. Wat een inspiratie doe ik hieruit op! Momenteel focus ik me op het maken van sieraden. De patronen die jij laat zien en het kleurgebruik ga in zeker verwerken in de sieraden die ik ga maken. Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. leuk om te horen! Surfen op het internet lijkt vaak een nutteloze bezigheid maar vaak doe je er veel creatieve ideetjes op!

   Verwijderen