dinsdag 25 februari 2014

Tuinmeubilair luier klaarmaken

Gerard Hormann heeft er onlangs een nieuw boek over uitgebracht, " Het Nieuwe Nietsdoen" genaamd. Ik denk niet dat ik het ga aanschaffen want ik denk dat ik de kunst van het " nietsdoen" aardig onder de knie heb. Misschien dat ik het ooit nog via de bibliotheek ga lezen.
Ik herken bij mezelf twee soorten nietsdoen..Het soort dat meer omschreven kan worden als uitstelgedrag waarbij ik me niet prettig voel omdat ik eigenlijk van alles van plan was maar ik me er niet toe kan zetten en het soort waarbij ik heerlijk met een boek of tijdschrift lekker buiten in een stoel zit of lig Of zomaar rond me heen kan liggen kijken naar bloemetjes of wolkjes. Lekker zonder schuldgevoel omdat ik eigenlijk iets anders wil of moet.
Om niets te doen heb je apparatuur nodig. Je kunt op het gras gaan liggen maar dat is meestal wat nat/ koud rond deze tijd van het jaar.
Afgelopen weekeind viel me op dat mijn luie wammes stoel beschimmeld was!


Dat wordt niet aangenaam relaxen zo! Omdat het zonnetje scheen en het best wel lekker weer was besloot ik dat het een goed moment was om hem schoon te maken.

Ik heb een sopje van groene zeep gemaakt en een nagelborstel gepakt


Bij nader inzien kun je beter een borstel van natuurlijk materiaal gebruiken. Later merkte ik dat er stukjes afbraken en die komen natuurlijk allemaal in het milieu terecht ( ik geloof dat mijn vader er nog een stel borstels heeft liggen)
Nadat ik de stoel geschrobd had heb ik hem met water afgesproeid door de tuinslang iets aan te zetten en mijn vinger over het uiteinde te houden. Ik dacht nog, " Dat was een makkie!" Maar toen de stoel begon op te drogen zag ik een aantal plekken terugkomen dus moest ik het opnieuw doen.
Ik zag ook dat ik nog wat aan de poten moet doen. Ondanks dat er bescherm stukjes op zitten


Ik heb gelijk de andere stoel gedaan. Daar zag ik geen plekken op maar die was ook niet zo " besmettelijk" qua kleur


Omdat ik inmiddels lekker op dreef was heb ik ook de geinpregneerde tuinbank gedaan. Die zag nogal groen en je wilt niet dat er iemand in een witte broek langskomt en er niets vermoedend op gaat zitten.


Ik ben begonnen met warm water en die nagelborstel en toen ik een eind klaar was kreeg ik een idee voor de laatste restjes groen! 

Ik heb gewacht totdat hij ( bijna) droog was ( ik ben altijd een beetje ongeduldig als ik wil kijken of een " goed" idee werkt)

En toen heb ik de schuurmachine erop gezet! 

Ik heb het alleen op de delen gedaan die contact kunnen maken met ruggen en achterwerken


Hier krijgt niemand meer een groen achterwerk op.
Laat het mooie weer maar komen! :-)

2 opmerkingen:

 1. Ziet er goed uit!

  Fijn gevoel krijg je ook hé, van het uitvoeren van die uitstelklusjes...

  (misschien nog een likje verf of beits / lak over de bank heen doen...?)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga er niet al teveel energie of geld meer insteken. Er zijn al een stel latten gerepareerd en ook nog een paar rot. We hebben nog een nieuwe in doos staan die we nog in de tijd can de gulden gekocht hebben. Kun je nagaan hoe oude deze is

   Verwijderen