vrijdag 3 januari 2014

Makeup dragen met ontstoken ogen

Maandagmorgen werd ik weer wakker met ontstoken ogen! Het was al de 4e keer in  6 weken schat ik. Ik weet dat het bij mijn snel vanzelf overgaat maar leuk is het niet. De eerst paar keren had ik het elke week in meer of mindere mate. De laatste keren de dag nadat ik gewerkt had dus heb ik mijn toetsenbord op het werk met alcohol schoongemaakt en de keer daarna had ik het niet! Toeval? Toestenborden en computer muizen zijn een bron van bacterieen. Nou ben ik daar meestal niet zo heel panisch voor, waar heb je anders je afweer systeem voor maar dit was ik zat. De eerste keer vond ik het nog fascinerend en heb ik er een foto reportage van gemaakt maar nu was de lol er wel af.
Hoe ik er maandag aan kwam weet ik! Ik heb zondag een eyelinerpen gebruikt die ik tijdens de ontstekingen ook gebruikte. Ik bleef goed uit de buurt van het oog ( voor zover dat mogelijk is met eyeliner ;-)) want je weet maar nooit of die bacterieen daar ook in gekomen zijn maar het was toch mis. Ik heb de pen weggegooid ( ja, echt!) en bedacht hoe ik herhaling zou kunnen voorkomen. Ik wilde niet al mijn makeup besmetten maar helemaal " bloot" door het leven kan ik psycologisch niet aan.
Toen kreeg ik een idee! Omdat ik alles bewaar had ik nog een eyelinerkwastje liggen van een flesje dat leeg was ( nee, het was niet het kwastje waar ik het randje van mijn tuintafel mee geverfd heb, al heb ik er wel heel even aan gedacht ;-)) Ook had ik nog een mascara miskoop liggen die ik niet weggegooid heb. Ik heb het borsteltje goed uitgespoeld.


Ik heb toen het borsteltje en en kwastje  eenmalig in het flesje gestoken en aangebracht en ze daarna weer goed afgespoeld. Eventueel zou je er ook kokend water overheen kunnen gieten of ze anders in een mok met heet water kunnen zetten.
Je kunt ook een oogpotlood gebruiken en daarna met de puntenslijper in de weer gaan. Uitkijken als je maar 1 ontstoken oog hebt zodat je de ander niet ook besmet. Met 1 ontstoken oog moet je trouwens altijd even naar de huisarts. Zo ook bij pijn en vermindering van het gezichtsvermogen.
Die makeup verfraait de ogen niet zo heel erg als ze ontstoken zijn moet ik zeggen.
Het ziet er dan een heel klein beetje uit als dit


De opgezwollen oogleden en pus moet je er maar bij fantaseren ;-)


De afbeelding is " wallpaper" voor je computer. Je vindt het als je vampire eyes googlet op afbeeldingen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten