zaterdag 3 augustus 2013

Herfstkrans Maken

Ik weet het, het is nog hartje zomer maar als je dingen goedkoop wilt doen moet je vaak vooruit denken. Het is nu rommelmarkt seizoen en dat is de ideale tijd om kransen en versieringen te scoren. Kijk wel even eerst in een winkel die kransen verkoopt zodat je een beetje weet wat de nieuw prijzen zijn.

Jaaaaren geleden had ik een goed idee dacht ik... Ik wilde een krans met dennenappels maken voor mijn voordeur.Ik heb toen als basis een plastic rondje gebruikt die eigenlijk bedoeld was voor op het wasgoed in mijn centrifuge ( dat was een bovenlader)


Daar heb ik met stukjes ijzerdraad allemaal dennenappels aan bevestigd. Het stond geweldig! Totdat het ging regenen..... Alle dennenappels gingen dicht en je zag zo het plastic zitten. Misschien dat het wel geslaagd zou zijn als alternatief modern ontwerp maar ik heb hem gelijk met het schaamrood op de kaken verwijderd.

Inmiddels heb ik geleerd dat dennenappels open blijven staan als je ze met een spuitbus met lak inspuit!

Een paar jaar geleden heb ik weer een poging gewaagd. Ik heb een krans van stro gekocht


Hier zie je de achterkant

En er met mijn lijmpistool van alles opgeplakt


Dennenappels kun je overal op de grond vinden en kastanjes vanaf half september ook. Verder heb ik er ook nog noten in schil uit een kerstpakket op geplakt. Ik kreeg die dingen onmogelijk open en heb ze jaren in een blikje bewaard voor je weet maar nooit... en nu kwamen ze goed van pas. Op rommelmarkten kun je allerlei decoratie spullen vinden voor een habbekrats. Let er wel op dat het spullen zijn die tegen water kunnen als je de krans buiten wilt hangen.
Nog even een tip over de dennenappels. Ik heb bij allemaal aan de achterkant een hoekje of stukje afgezaagd. Dan kun je ze heel makkelijk vastplakken. Het gaf wel een geweldige troep op de tafel en vloer maar je moet er wat voor over  hebben....


Als alles opgeplakt is spuit je hem in met lak. Ik heb het idee dat die lak ook als resultaat heeft dat de kastanjes wat minder uitdrogen. Ik moet wel eerlijk bekennen dan na verloop van jaren de lak op de kastanjes ondoorzichtig wordt en wat gaat bladderen maar die krans heeft bij mij jaren in weer en wind gehangen dus op zich is het niet zo vreemd.

Vorig jaar zag ik op een kerstmarkt een geweldige piepschuimen krans die helemaal beplakt was met kerstballen. Ik vond hem geweldig! op een kitscherige bling bling manier en had me voorgenomen om op rommelmarkten kerstballen te scoren en te gebruiken om er zelf eentje te maken maar heb dit (nog) niet gedaan. Misschien dat mijn onderbewuste roept, " Neee! niet nóg meer troep in huis! Je zou toch minderen en minimalistisch `light`worden?".....ik ben er nog niet uit.Misschien als zoonlief uit huis gaat en ik er nog een kamer bij krijg ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten