zondag 11 augustus 2013

Alweer een ketting erbij!

Afgelopen week hadden we " toeristendag" in het volgende dorp. Als ik kan ga ik altijd even kijken. Het is gewoon een braderie maar soms zijn er wel aardige dingen. Jaren terug was er een kraampje met edelstenen en zilveren sieraden maar die staat er helaas niet meer.Nu is het enige kraampje wat voor mij interessant is een kraampje met allemaal kralen en ornamenten. Ik heb er een uur staan kijken en Ik heb er 2 hangers gekocht voor mezelf en 15 blauwe kralen waarvan er bij twee een stukje af is ( 26 cent pech dus....maar binnenkort zijn ze er weer en ga ik ermee terug ;-))
Een tijdje ervoor ( ik weet niet meer wanneer) liep ik langs een kraampje met kettingen en zag ik een leuke manier van "bevestigen" dat heb ik goed in mijn hersenen opgeslagen.


Dit zijn ze 

Ik had ook een stuk ketting nodig om ze aan te bevestigen dus heb mijn voorraadje tevoorschijn gehaald

Het was de bedoeling om onderstaande te gebruiken


Maar ik kwam de rozenkrans tegen die mijn schoonzusje ongevraagd toegestuurd gekregen had en zag dat de kraaltjes dezelfde kleur hadden!


Ik heb dus mijn plannen veranderd en besloten deze te gebruiken. Als je goed kijkt zie je dat de kraaltjes niet overal dezelfde afstand hebben dus ik heb eerst de langere stukjes ervan tussen gehaald.

Nu kwam het na aap gedeelte

De kraaltjes die ik gezien had waren bevestigd als bij het aller rechtse voorbeeld maar dat vond ik toch een beetje iel. Toen bedacht ik er een lang zilverkleurig kraaltje ertussen te doen maar dan zou het net lijken alsof er niks tussen zat dus besloot ik een kleurtje te nemen. Omdat ik niet kon kiezen tussen de iriserende en de groene besloot ik ze beide te doen maar dan om en om


Toen kwam het bevestigen. Zou ik ze dichtbij elkaar hangen?


Of een beetje meer uit elkaar?


Ik besloot wat meer uit elkaar

Ik heb toen het midden van de ketting bepaald en heb de kettelstiften met kralen eraan vast gemaakt. Om het overtollige ijzerdraad er af te halen gebruik ik een gewone schaar. Daarna heb ik er een sluiting en een oogje aan vast gemaakt.

Hier het eindresultaat


Toen kwam het spannende moment....het passen. Ik moet zeggen dat het niet tegenviel. Met deze kralen is het geen ramp als ze gaan draaien want de achterkant is hetzelfde.

Hier een foto terwijl ik hem draag


Het viel niet mee om een foto zonder hangvel te maken....Ijdel tot het eind ;-)

4 opmerkingen:

  1. Ziet er leuk uit hoor!
    Niks mis met ijdelheid als het je het niet al te gek maakt ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee hoor, ik heb me voorgenomen om niet aan de botox, fillers of onder het mes te gaan. Er is niemand die niet van een ander hield omdat die persoon rimpels of hangvel had. Er is dan altijd meer aan de hand Of bij die persoon zelf Of bij de ander.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtige ketting geworden ..niks hangvel haha. Het is toch puur en zo hoort het.Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen