zaterdag 23 november 2013

Vervolg regen- en windvrij konijnenhok

Niet alles wat manlief en ik verzinnen werkt.
Een aantal weken terug hadden we besloten een glasplaat voor het hok te zetten vlak voor een storm.
Dit troffen we de volgende morgen aan


Ik besloot toen van doorlzichtig plastic een soort gordijntje te maken wat we uiteindelijk niet gaan gebruiken. Ik zal het toch even in het kort uitleggen ( anders heb ik voor niets al die foto's genomen)

Men neme  2 plastic T-shirt/ vest verpakkingen zoals deze

En naait ze aan elkaar. Wel opletten dat je naaimachine goed geregen is anders gebeurt er dit


En kun je alles weer loshalen.......

Zoals je ziet op de eerste foto van het zakje heeft het een omslag met drukknoopjes. Ik had bedacht dat dat de onderkant zou worden en dat ik er wat zwaars in zou schuiven zodat het geheel niet omhoog kon waaien.
Na lang verzinnen bedacht ik dat er metalen roedjes aan de trommel zaten die al zestien jaar op zolder van ons schuurtje lag. Zoonlief was als peuter en kleuter helemaal weg van alles wat met fanfare te maken had


Ik zal maar niet vertellen hoe ik bijna bedolven werd onder mijn eigen troep en dat ik bang was dat het weken zou duren eer iemand me vond omdat niemand wist dat ik daar was.....

Ik heb 4 van die roedjes eruit gehaald om de tunneltjes te verzwaren


Dit was het eindresultaat


Dit zou dus aan het gaas aan de voorkant van het hok bevestigd worden maar dat hebben we niet gedaan.....er zat al een soort plastic rolgordijntje voor maar dat was niet doorzichtig genoeg vond manlief en dan kon het konijn niet goed naar buiten kijken vandaar deze optie. Dat minder doorzichtige gordijntje hing al een paar regenachtige dagen naar beneden maar toch was het hok van binnen nat geworden! Hoe, is nog steeds een raadsel.
Manlief wilde het hok nu anders neerzetten zodat de wind en regen er niet pal op stonden. Hij wilde het hok overdwars zetten en een hekje maken voor de ruimte die overbleef. 
Met het vorige hekje dat we maakten nog vers in het geheugen zocht ik koortsig naar een andere oplossing. Ik ben op de zolder van ons schuurtje rond gaan kijken naar iets dan geschikt was toen mijn ook viel op de rattenkooi die ik ooit eigenhandig gemaakt heb. Een van de deurtjes was precies de goede maat! :-) er zat zelfs een pianoscharnier aan dus ik hoefde hem alleen maar los te schroeven en over te zetten.
Hier het eindresultaat


Alleen is konijn Bullebak er wel qua uitzicht op achteruit gegaan. Ze kijkt nu naar een muur


Ik kan nu weer het w.c. raampje zemen zonder eerst over de omheining te klimmen ( wat ik eerlijk gezegd nog niet gedaan heb)
Als het goed is kan het nu niet meer naar binnen regenen en waaien.
Voor diegenen die nu denken " je kunt het hok ook andersom zetten" ...manlief tilt altijd de klep op om te voeren en het " poephoekje" schoon te maken en nu hoeft hij niet speciaal de ren in om dat te doen maar  misschien dat het over twee weken weer anders is. De tijd zal het leren......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten