vrijdag 6 december 2013

Ontpolderen en rampen

Onze overheid wil soms vreemde dingen, regelmatig vraag ik me af of ze gek geworden zijn en alle gezonde verstand verloren hebben!
70% van onze aardbol bestaat uit zoutwater, 3% uit zoetwater en de rest uit land. De wereld bevolking neemt nog steeds toe, we moeten steeds meer mensen kunnen voeden in de toekomst, aardolie raakt een keer op en wat wil de overheid? ..... Je zult het niet geloven maar ze willen goede landbouwgrond onder zoutwater zetten! Dat is ter compensatie voor het verdiepen van de Oosterschelde ( Hedwigepolder), de komst van de derde Maasvlakte ( de polders bij Rhoon) Ze wilden de Zuiderdieppolder op Goeree Overflakke onder water zetten maar dat plan staat even in de ijskast vanwege de crisis. Ze willen het Haringvliet weer zout maken ( waar wij drinkwater uit halen) en waarschijnlijk nog veel meer idiote dingen waar ik nog niet van gehoord heb. Er worden grote hoeveelheden goede landbouwgrond omgezet naar " natuur" , nou die natuur bestaat vooral uit distels, brandnetels en bramen en er is geen vogeltje te bekennen.
Ik heb de indruk dat die plannen vanachter bureaus bedacht worden door mensen die er nooit van achter vandaan komen en niet weten hoe alles in elkaar steekt. De polders worden plat getrapt door ganzen met hun grote poten en hele zwermen kauwtjes terroriseren de andere dieren die in dat landschap leven en wie krijgt de schuld van het feit dat er amper weidevogels meer zijn?.....de boeren natuurlijk. 
Wat gaat er gebeuren met de dieren die er nog wel zijn als al die landbouwgrond onderwater gezet wordt ? Waar gaan we ons voedsel verbouwen als de aardolie opraakt of zo duur wordt dat het niet meer rendabel is om spercieboontjes vanuit Egypte hier naartoe over te vliegen?Je kunt zoiets niet zomaar terugdraaien als het niet bevalt!
Terwijl ik dit schrijf neemt de noordwester storm toe. Het is code oranje en de dijken worden bewaakt. De grootste hoeveelheid  water sinds 30-60 jaar ( afhankelijk van naar welke zender je luistert) komt via de noordzee op ons af want het is ook nog eens springtij. Ik vroeg me dan ook gisteren af hoe de staat van de dijken zijn die ons na het ontpolderen van die polders tegen de zee zouden moeten beschermen. De dijken hier van de Deltawerken zijn hoog en stevig en van basaltblokken en asfalt. De dijken die dan " aan zee" liggen zijn vast van die schattige dijkjes begroeid met gras en boterbloemen. Als dat zo is dan kunnen veel mensen maar beter investeren in van die drijvende woningen die ik laatst ergens op het internet zag.
In 1953 heeft ons huis een meter of twee onder water gestaan. Ik was toen nog niet geboren maar weet dat omdat nog aan de muur van ons schuurtje te zien is ( en vroeger aan ons huis)  tot hoe hoog het water kwam.


Tot net boven de deur zijn de steentjes " weggevreten " door het zoute water.
Ik heb alvast een mini maatregel genomen


Ik heb een emmer drinkwater in onze riante badkamer gezet. Als de boel overstroomt dan nemen we hem mee naar boven en hebben  we nog te drinken totdat we gered worden. Ik verwacht niet dat het water hoger zal komen dan vorige keer, het is alleen hopen dat ons huis niet wegspoelt. Bij de ramp van 1953 is dat met het huisje van de grootouders van manlief wel gebeurd.
Als jullie dit lezen is de storm over zijn hoogte punt heen en de springtij ook en is alles (voor ons) met een sisser afgelopen. Als alles onderwater staat zal het internet het ook niet doen en kan ik dit blogje niet " publiceren"
Mocht je meer willen weten over ontpolderen en de leugens die ons verteld worden, kijk dan hier :
http://www.redonzepolders.nl

2 opmerkingen:

  1. Ik heb altijd drinkwater,voedsel,kaarsen zaklampen ed op de bovenverdieping staan.En moest afgelopen nacht toch wel denken aan 1953

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goed idee. Wij hebben wel alles voor het grijpen maar je moet er wel net op dat moment aan denken

      Verwijderen